Over ons

Even voorstellen:

Yvonne Maneschijn, onze bedrijfsleidster

Fred van Leeuwen. Chef-kok met op de foto stagiaire Rinze

Samen met een aantal vaste mensen in de bediening vormen zij de de kern van het team van Brasserie De Mölle.

Brasserie De Mölle

In september 2016 kwam het voormalige hotel, café en restaurant de Exelse Molen te koop. Om deze ontmoetingsplaats voor Exel te behouden, besloten een aantal inwoners om het pand en de grond te kopen. Door aandelen en certificaten uit te geven aan de gemeenschap, zijn er veel mensen bij betrokken en zo ook een stukje mede-eigenaar van Brasserie De Mölle.

In het pand bevindt zich het dorpshuis, waar de bewoners bijeenkomen om te kaarten, een spelletje te doen, boeken te ruilen, bloemstukken te maken en te vergaderen. De Exelse verenigingen zoals, toneelvereniging AEV,  Klootschietverenigng “De Mölle”, de biljartvereniging en BEO, de Belangen Vereniging Exel en Omstreken, hebben Brasserie De Mölle als thuisbasis.

Wat is er nog meer

Wij hebben een grote zaal, met een nieuwe bar, waar een feest kan worden gehouden van 30 tot 250 personen. De toiletgroep is recentelijk volledig vernieuwd.

Op de 1ste verdieping is een nieuwe vergaderzaal met een geluidswerende wand en alle moderne apparatuur, geschikt tot 18 personen. De zaal biedt een mooi panorama uitzicht.

De Brasserie is naast gezellige eet- en drinkgelegenheid uitermate geschikt voor een gezellig caféfeest tot zeker 100 personen. Het podium biedt ruimte voor een band of andere uitvoeringen.

In de nieuwe sfeervolle biljartzaal kan door iedereen een balletje worden gestoten.

Vrijwilligers   

Met een groep actieve vrijwilligers worden alle verbouwingen en aanpassingen uitgevoerd.

Op zaterdag wordt er volop geklust om de Brasserie in topvorm te brengen en te houden. Inmiddels is er ook een aparte groep ontstaan die af en toe meehelpt in de horeca-exploitatie en de schoonmaak.

Thema en interieur

Het thema van Brasserie De Mölle is de naamgever; de oude maalderij van Exel, in de volksmond ook wel “De Mölle”. De industriële, ambachtelijke sfeer is meegenomen in het interieur en sluit goed aan bij ons buitenthema “Loungen en genieten in de natuur”  De horeca in Exel is gestart door de eerste “mulder” uit Exel, Jan Scholten, die in de jaren 50 van de vorige eeuw met zijn familie café restaurant de Exelse Molen op de huidige plek vestigde.